Malzeme:
1 kap margarin veya tereyagi, 230 gr cikolata (semisweet), 2,5 kap seker, 6 yumurta, 2 kahve kasigi vanilya, 1/2 kahve kasigi tuz, 1+1/4 kap un
Yapilisi:
- Firini 180 dereceye isitin.
- 9inchx13 inch (22.86cmx33 cm) boyutlarinda ki tepsiye aluminyum folyo veya parsomen kagidi serin.
- Derince bir tavada margarini ve parcalara ayrilmis cikolatayi kisik ateste, surekli karistirarak eritin. Atesten alin.
- Diger tarafta bir kabta, sekeri, yumurtalari iyice karisana dek, bir tel cirpici ile iyice cirpin ve uzerine cikolatayi ekleyin ve tekrar karistirin.
- Uzerine vanilya, tuz ve unu ekleyerek iyice karistirin.
- Sonra tepsiye duzgun bir sekilde yayip, yaklasik 35 dakika pisirin.
- Bir kurdan bastirarak, kekin pisip pismedigini kontrol edin.
- Soguyunca, kare seklinde keserek servis yapin.