Wednesday, April 11, 2007

BROWNIE (NAM'I DIGER ISLAK KEK)


Malzeme:

1 kap margarin veya tereyagi, 230 gr cikolata (semisweet), 2,5 kap seker, 6 yumurta, 2 kahve kasigi vanilya, 1/2 kahve kasigi tuz, 1+1/4 kap un

Yapilisi:


  • Firini 180 dereceye isitin.

  • 9inchx13 inch (22.86cmx33 cm) boyutlarinda ki tepsiye aluminyum folyo veya parsomen kagidi serin.

  • Derince bir tavada margarini ve parcalara ayrilmis cikolatayi kisik ateste, surekli karistirarak eritin. Atesten alin.

  • Diger tarafta bir kabta, sekeri, yumurtalari iyice karisana dek, bir tel cirpici ile iyice cirpin ve uzerine cikolatayi ekleyin ve tekrar karistirin.

  • Uzerine vanilya, tuz ve unu ekleyerek iyice karistirin.

  • Sonra tepsiye duzgun bir sekilde yayip, yaklasik 35 dakika pisirin.

  • Bir kurdan bastirarak, kekin pisip pismedigini kontrol edin.

  • Soguyunca, kare seklinde keserek servis yapin.