Sunday, March 11, 2007

OREO CHEESECAKE


Malzeme:

30+15 tane oreo biskuvi,

1/3 kap tereyag veya margarin,

3 paket her biri 8 oz. cream cheese (labne peyniri),

3/4 kap seker,

1 kap sour cream,

1 cay kasigi vanilya,

4 yumurta
1 yemek kasigi misir nisastasi (istege bagli)



  • Firini 350 F (175-180 C)'ye isitin.

  • 30 tane oreo biskuviyi iyice ufalayin (ben robotta cektim). Erimis tuzsuz tereyag ile karistirin.

  • 9-inch yuvarlak kelepce kalibin tabanina ve yanlarina bu biskuvileri yerlestirip, elinizle veya bir kasikla iyice bastirin.

  • Kalan 15 biskuviyi de ufak parcalara ayirin ve kenarda saklayin.

  • Cream cheese (labne peyniri) ve sekeri derin bir kapda iyice mikserle cirpin. Sour cream'i ekleyin, vanilyayi ekleyin ve tekrar iyice cirpin. (Bu asamada 1 yemek kasigi misir nisastasi eklemenizi oneriyorum, daha sonra kekin catlamamasi icin).

  • Bir yandan surekli cirparken, teker teker 4 yumurtayi , ekleyin.

  • Biskuvileri de ekleyin ve tekrar karistirin.

  • Tum karisimi kelepceli kalibin icine dokun.

  • 350 F'de (175-180 C) 55 dakika pisirin. 45 dakika sonra uzerini ya bir tepsi ile yada aluminyum folyo ile ortun. Bu sekilde uzerinin fazla pismesini onleyeceksiniz.

  • Pisen peykeki soguduktan sonra en az 4 saat dolapda tutun.

  • Daha sonra uzerini istediginiz gibi susleyin. Ben cikolata sosu doktum.

***Misir nisastasi eklemek istemiyorsaniz, kekin catlamasini engellemenin bir baska yolu da, keki su dolu baska bir tepsinin icinde pisirmek.


Oreo Cheesecake tarifi kraftin patentli tarifidir.