Malzeme: 4 yaprak phillo dough (veya cok ince yufka), 2/3 kap tuzsuz tereyag, 3-4 kasik sekerli su,
Limonlu Dolgu Kismi: 3/4 kap seker, 1/2 kap + 1 yemek kasigi limon suyu, 6 yumurta sarisi, 1/2 kap (125 gr) tuzsuz tereyagi (erimis)
Yapilisi:
- Seker ve limon suyunu mikserle bir kabin icinde iyice cirpin.
- Daha sonra yumurta sarilarini teker teker ekleyerek, bir yandan karistirmaya devam edin.
- Birer kasik, birer kasik olmak uzere, tereyagini ekleyin ve bir yandan da karistirmaya devam edin.
- Tum karisimi bir kaba alarak, ocagin uzerinde orta-dusuk isida, surekli karistirarak, yogun ve yumusak bir goruntu alana dek pisirin (yaklasik 7-8 dakika). Kaynamaya baslar baslamaz hemen ocaktan alin.
- Baska bir kaba karisimi alin ve buzdolabinda en az 4 saat bekletin.
4 saat sonra
- Phillo dough yapraklarinin her birini temiz bir yere sererek teker teker yaglayin ve ust uste dizin (Bu islemi cok cabuk yapmaniz gerekiyor, yoksa yapraklar kuruyabilir).
- Yapraklarin hepsini birden 6 esit parcaya kesin.
- Muffin (kek) kalibinin iclerine muffin kagitlarini yerlestirin.
- Uzerine kesilmis, minik yufka parcalarini ikili-uclu, kenarlarini elinizle iceri katlayarak, ama bir kismi da disari sarkacak sekilde yerlestirin. (Tarifde yok ama, muffin kalibindan disari sarkan yufkalarin uzerine ben, bir firca ile sekerli su surdum.)
- Firinda 175 derecede kizarana dek pisirin.
- Firindan cikardiginiz yufkalarin iclerine limon dolgu malzemesini kasikla doldurun.
- En ustunu istediginiz meyvalarla susleyin (ben bogurtlen ve kivi kullandim).
- Servis yapincaya dek, buzdolabinda bekletiniz.
Tarif: Delicious desserts kitabindan....