Thursday, September 2, 2010

SAM TATLISI


Malzeme:
2 cay bardagi irmik, 2 cay bardagi yogurt, 1 cay bardagi sivi yag, 1 yumurta, 1 su bardagi iri cekilmis ceviz, alabildigince un, 1 kabartma tozu, uzerini susleme icin bolca hindistan cevizi
Surubu:
3 su bardagi seker, 2 su bardagi su, 1 tatli kasigi limon suyu

Yapilisi:
Tum malzeme karistirilir ve yaglanmis tepsiye dokulur.
350 F (180 C) de uzeri kizarana dek pisirilir.

Seker, su, limon kaynatilarak, surubu hazirlanir ve firindan cikan tatlinin uzerine sicak sicak dokulur.

Serbetini cekmis tatlinin uzeri, hindistancevizi ile suslenir.

Gullac


Malzeme: Hazir bir paket gullac, 2.5 su bardagi sut, 2.5 su bardagi seker,
1/2 su bardagi taze cekilmis yesil fistik

Yapilisi:
Sut ve seker bir tencerede kaynatilir.
Sicakken tepsinin en lat kati sutle islatilir.
Uzerine bir kat gullac konulur ve sutle islatilir.
Tekrar bir kat daha konulur ve sutle islatilir.
Butun gullaclar bu sekilde dizildikten sonra tekrar en ustu sutle islatilir ve yesil fistikla suslemesi yapilir.