Tuesday, August 31, 2010

Cikolatali Kek


Malzeme: 3 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 su bardagi sivi yag, 1 su bardagi seker, 3 kasik kakao, 150 gram cikolata, 1 kabartma tozu, alabildigine un

Yapilisi:
Yumurtalar bir tel cirpici ile iyice cirpilir.
Icine seker, kabartma tozu, sivi yag, benmari usulu eritilmis cikolata, kakao, sut eklenir ve iyice karistirilir.
Alabildigince un eklenir (yaklasik 2 su bardagi kadar).
Yaglanmis kek kalibina dokulur.
Firinda 350 F (180 C) de pisirilir.

UN KURABIYESI


Malzeme: 1 paket margarin, 1 cay bardagi sivi yag, 1 kabartma tozu, 1 su bardagi pudra sekeri, bugday nisastasi veya misir nisastasi.

Yapilisi:

Margarini eritin ve sivi yagi da ekleyip karistirin.

Uzerine tum malzemeyi ekleyin ve alabildigi kadar bugday nisastasi veya misir nisastasi koyup, ele yapismayan yumusak bir hamur yapin.

Elinizle ceviz buyuklugunde parcalar koparip, yuvarlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin.

180 derecede (350 F'de) uzerleri cok hafif sararana dek pisirin.

Uzerine tarcin ve pudra sekeri ekip servis yapabilirsiniz.

TATLI HAVUC SALATASI


Malzeme: 250 gram kabuklari soyulmus rendelenmis havuc, 1 su bardagi iri dovulmus ceviz, 1 yemek kasigi seker (istege gore artirilabilir), 1 tatli kasigi tarcin

Yapilisi:
Teflon tencereye 1 kasik yag ve yikanmis havuclar konulur ve hafifce pisirilir.
Uzerine seker, tarcin, ve cevizler eklenir.
Iyice karistirilir.
Sogukken servis yapilir.

KUNEFE (Firin Tepsisinde)



Malzemeler:
½ kg Kadayıf, 300 gr tuzsuz mozzarella peyniri (veya Turkiye'de yasayanlar icin tamamen tuzsuz beyaz peynir), 125 gr tuzsuz tereyagi

Şerbeti için:
2 su bardagi su, 2 su bardagi şeker, 3-4 damla limon suyu

Yapılışı:

Kadayıf elle iyice ezilir/ufalanir.

Bir tepsi icinde kadayıf eritilmiş tereyağı ile iyice harmanlanir (elle karistirilir).

Kadayifin yarisi yaglanmis bir borcam tepsiye yayilir ve iyice bastirilir (bunun icin elinizi yada baska daha kucuk bir tepsiyi kullanabilirsiniz).

Arasina, rendelenmis peynir yayilir.

Uzerine kalan kadayif serilir ve tekrar iyice bastirilir.

Firinda uzeri kizarana dek pisirilir.

Diger yanda, su, seker ve limon kaynayincaya dek pisirilir ve firindan cikan kunefenin uzerine dokulur.

Sicakken servis yapilir.