Tuesday, May 18, 2010

PROFITEROL

Hamuru için gerekli Malzemeler :

  • 150 gr margarin
  • 1.5 su bardağı su 
  • 1.5 su bardağı un
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 cimdik tuz
Icinin Kremasi:
  • 2 su bardagi sut
  • 3 corba kasigi un
  • 1 tatli kasigi misir nisastasi
  • 1/2 su bardagi toz seker
  • 1 poset krem santi ve krem santiyi hazirlamak icin yarim su bardagi sut
  • 1 paket vanilya
  • 1 corba kasigi margarin
Uzerinin Sosu Icin:
  • 1 paket hazir çikolata sosu paket uzerindeki tarife gore pisirilir.
Icinin Kremasinin Yapilisi:

  • Kremşanti hariç bütün malzeme bir tencerede iyice karıştırilarak pişirilir, puruzsuz bir kivam olmasi saglanir. Daha sonra sogutulur.
  • Başka bir kapta krem şanti paket uzerindeki tarife gore hazirlanir ve yukarida pisirilmis, sogutulmus kremaya eklenir, mikserle iyice cirpilir.
Hamurun Yapılışı:

  • Bir tencerenin içine 1.5 su bardağı su konulur. Tuz, şeker ve margarin ilave edilir.
  • Kaynayinca ates kisilir, icine un eklenir ve 5-6 dakika hizlica karistirilarak, kisik ateste pisirilir.
  • Atesten alinan hamur sogumaya birakilir.
  • Ilik olunca teker teker icine yumurtalar kirilir. Her seferinde, tahta kasikla veya tel cirpici ile yumurtalar hamura iyice karistirilarak, yedirilir. Puruzsuz bir hamur elde edilir.
  • Firin tepsisine yagli kagit serilir.
  • Bir sikma torbasinin icine bu hazirlanan hamur konulur ve firin tepsisine ceviz buyuklugunde, aralikli olarak hamurlar sikilir.
  • 175 oC de (350 F'de) uzerleri hafif pembe oluncaya dek (yaklasik 30 dak) pisirilir.
  • Pisme islemi sirasinda kesinlikle firinin kapagi acilmaz. Yoksa hamurlar kabarmaz, soner. 
  • Pisen hamurlar biraz sogumasi icin beklenir. Daha sonra yalnizca bir ucundan bir bicakla ortadan ikiye kesilir. Tamamen kesilmeyecek.
  • Sikma torbasina icinin kremasi konulur ve hamurlarin icine teker teker bu kremadan sikilir.
  • Daha sonra hamurlarin uzerine, cikolatali sos dokulur.
  • Istenilirse cikolatali sosun uzeri, fistik veya hindistancevizi ile suslenir.
NOT: Ayni tarifle eklerde hazirlayabilirsiniz. Yalnizca ceviz buyuklugunde hamur toplari yapacak yerde, hamuru uzun uzun tepsiye dokmeniz gerekmekte.

Afiyet Olsun....