Sunday, June 8, 2008

KESME BULAMACI (Sanliurfa)

Malzeme: 1 su bardagi pekmez, 3 su bardagi su, 1/2 su bardagi pilavlik bulgur, 1 cubuk tarcin, 5 tane karanfil, bir tatli kasigi yenibahar, 1 tatli kasigi un, 1 tatli kasigi nisasta, 1/4 su bardagi ceviz ici, 1/4 su bardagi susam

Yapilisi:
  • Pekmez bir tencerede su ile beraber 10 dakika kaynatilir.
  • Bulgur, tarcin, karanfil, yenibahar ilave edilierek pisirilir
  • Bulgur yumusayinca az su ile ezilmis un ve nisasta eklenerek karistirilir
  • Koyulasincaya kadar pisirilir
  • Koyulasinca kaselere dokulur ve soguk servis yapilir.

Tarif Dr. Nermin isik "Bulgur Yemekelri" kitabindan. Orijinal tarif, Nevin Halici'ya ait.