Sunday, April 20, 2008

BABYSHOWER KEKI/PASTASI

Malzeme:

Keki icin: 5 yumurta, 5 turk kahvesi fincani un, 5 turk kahvesi fincani seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Islatmak icin: Portakal veya seftali suyu

Ara kremasi: 1/2 su bardagi krem peynir, 1 su bardagi krema, 2 kasik pudra sekeri, cesitli meyvalar:seftali, muz, cilek, vs.

Dis kaplamasi: Krema ve yesil gida boyasi, hazir suslemeler

Yapilisi:
  • Kek icin verilen malzeme iyice karistirilir ve 180 C'de (350 F) pisirilir.
  • Firindan cikan kek iyice sogumasi icin beklenilir.
  • Diger tarafta krem peynir, krema ve pudra sekeri karistirilir, icine dogranmis meyvalar eklenir ve tekrar karistirilir.
  • Ortadan kesilmis kek once portakal suyu veya seftali suyu ile bolca islatilir ve kekin icine hazirlanan dolgu malzemesi bolca surulur ve kekin diger yarisi uzerine kapanir.
  • Krema ve yesil gida boyasi iyice karistirilir ve kekin dis yuzune surulur.
  • Hazir suslemelerle istenildigi gibi suslenir.

Mutlu yillar Emre'cigim, guzel gunler goresin...

IKI RENKLI IRMIK TATLISI

Malzeme: 4 kasik siviyag, 4 kasik nisasta, 13 kasik irmik, 4 kap sut, 1 su bardagi seker, 1 paket sutlu cikolata, 3 yemek kasigi kakao

Yapilisi:
  • Oncelikle kullanilacak kabin icine naylon kagit serilir.
  • Nisasta siviyagda kavrulur,
  • Uzerine sut ve irmik eklenir ve mikserle iyice karistirilir
  • Sekeri eklenir ve orta ateste surekli karistirilarak kaynamasi beklenir
  • Kaynayan tatli atesten alinir ve yarisi kullanilacak kabin icine dokulur
  • Diger yarisina kakao ve kucuk parcalara kirilmis cikolata eklenir, tekrar kisik atesin uzerinde iyice karistirilir
  • Cikolatali karisim diger tatlinin uzerine dokulur
  • Soguyunca ters cevrilir ve hindistan cevizi ile suslenerek servis yapilir.