Monday, June 25, 2007

DONDURMALI BISKUVILI PASTA

Malzeme: 1,5 paket (225 gram) potibor biskuvi, 1,5 kilo dondurma, 1,5 su bardagi krema, 10 tane kadar susleme icin cilek

Yapilisi:
  • Dondurma oda sicakliginda 15 dakika kadar bekletilir (erimeyecek fakat yumusak bir hal alacak)
  • Dikdortgen borcam tepsisine iki kat naylon kagit serilir.
  • Uzerine bir kat potbor biskuvileri dizilir
  • Borcamin dort bir etrafina da ayni sekilde biskuviler yerlestirilir.
  • Biskuvilerin ortasina yumusamis dondurma dokulur.
  • Dondurmanin en ustune kenarda ki biskuvilerle ayni seviyede olacak sekilde bir kat daha potibor biskuvisi yerlestirilir.
  • Buzluga konulur ve donmasi beklenir.
  • Donan pastanin uzeri hazir krema ile kaplanir ve cileklerle suslenir.
  • Tekrar buzluga konulur.
  • Servis yapilmadan 5-10 dakika kadar once buzluktan cikarilir.

Tuesday, June 5, 2007

KUS UZUMLU LIMON AROMALI MUFFIN


Malzeme: 3 yumurta, yarim su bardagi siviyag, 1 su bardagi sut, 1 su bardagi seker, yarim su bardagi kus uzumu, 1 limon kabugu rendesi, yaklasik 2 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.

Yapilisi:
  • Un haric tum malzemeyi karistirin.

  • Sonra unu katin ve tekrar karistirin.

  • Muffin kaliplarina iki ucer kasik doldurup, firinda 180 C (350 F'de) pisirin.

Pisene dek firin kapagini acmayin.


Uzerlerinin rengi degisene dek pisirin ve bir kurdanla muffinin pisip pismedigini kontrol edin.