Monday, January 22, 2007

ALISEBABA TATLISI (BISKUVILI PASTA)


Malzeme: 400 gr petit beur biskuvi, 1 paket cikolata, hazir vanilyali krema, hindistancevizi, bir bardak iri kiyilmis ceviz, 1 bardak sut
Yapilisi:
  • Biskuvileri sutle islayip, tepsiye iki kat dizin, uzerine beyaz kremayi yayin.
  • Ben-mari usulu erittiginiz cikolata sosunu ve cevizi kremanin uzerine yayin.
  • Tekrar ikinci kat biskuvileri ayni sekilde islayip dizin ve tekrar kremayi yayin.
  • Uzerini ister cikolata sosu ile, isterseniz hindistancevizi ve ceviz ile susleyin.

Thursday, January 18, 2007

KREMALI PASTA

Malzeme: 1 su bardagi sut, 1 su bardagi seker, 1/4 su bardagi sivi yag, 3 yumurta, 1 paket kabartma tozu, un, 2 yemek kasigi cilekli nesquik, hazir krema, susleme sekerleri
Yapilisi:
  • Sekeri ve yumurtalari iyice cirpin.
  • Daha sonra siviyagi, sutu ilave ederek tekrar karistirin.
  • Unu, kabartma tozunu ilave edin.
  • Kek karisimini ikiye bolun ve bir tanesine cilekli nesquik'i ilave edip karistirin.
  • Varsa kelepceli kalip, yoksa da yuvarlak bir kalibini yaglayin ve sade kek karisimin yarisini dokun.
  • Uzerine pembe kek hamurunu dokun ve uzerine kalan sade hamuru dokun.
  • Firinda 170 derecede pisirin.
  • Kekin uzerinde ki bombeli kismi uzun bir bicakla kesin, cikarin.
  • Kalan keki ters cevirin ve ortadan bicakla kesin.
  • Kekin en altina, ortasina ve uzerine krema surup, uzerini istediginiz gibi susleyin.


Sunday, January 14, 2007

VISNELI SUTLAC

Malzeme: 2 bardak sut, 1 kutu konserve visne (suyu ile beraber), 1 bardak pirinc, 1 kasik pirinc unu, 1 portakal kabugu rendesi, yarim bardak toz seker, 1 kasik tereyagi
Yapilisi:
  • Pirincleri ayri bir kapta bol suda haslayip, suzun.
  • Baska bir kapta sutu, portakal kabugunu, sekeri, tereyagini beraber kaynatin.
  • Icine haslanmis pirincleri ekleyin.
  • Unu visne suyunda iyice ezin ve visnelerle beraber diger tencereye aktarip, tum karisimi kaynayana dek, surekli karistirarak pisirin.
  • Kaynayinca servis tabaklarina alip, portakal kabugu rendesi, veya tarcin veya hindistancevizi veya visne taneleri ile servis yapin.